Fingrid nostaa valmiutta sähkön kiristyneen tehotilanteen vuoksi

Fingrid nostaa valmiuttaan torstai-iltapäivästä 4.1.2024 alkaen toistaiseksi. Tilanne on poikkeuksellinen, pitkittynyt kylmä rintama usean päivän ajan on nostanut sähkön kulutuksen poikkeuksellisen korkeaksi.

Sähkön huominen hinta kertoo sähkön niukkuudesta sähkömarkkinoilla. Huomenna 5.1. korkein tuntihinta kohoaa illalla lähes 1 900 euroon MWh tunnilla 19-20 ja vuorokauden keskihinta on 890 euroa. Korkea hinta ohjannee osaltaan sähkön kulutusta.  

Fingrid muistuttaa sähkön kulutusjouston tärkeydestä loppuviikon aikana ja toivoo, että kaikki sähkönkäyttäjät ovat mahdollisuuksiensa mukaan mukana kulutusjoustossa ajoittamalla sähkön käyttöä pois illan ja aamun huipputunneilta. Esimerkiksi tänään sähkön kulutusta olisi hyvä ohjata vasta klo 22 jälkeiseen aikaan.  

Tällä hetkellä sähkö riittää. Tilanne on kuitenkin erittäin herkkä yllättäville vikaantumisille sähköjärjestelmässä ja siksi tilanne voi muuttua nopeastikin. Fingrid seuraa tilannetta tarkasti ja päivittää tarvittaessa tilannearvioita.  

https://www.fingrid.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2024/fingrid-nostaa-valmiutta-sahkon-kiristyneen-tehotilanteen-vuoksi/

Julkaistu 5.1.2024