Maaliskuun sähkön mittaustietojen lukemisessa viiveitä pienellä osalla asiakkaita

 

Pori Energia Sähköverkot Oy:n sähkönmittauksessa havaittiin maaliskuussa osassa etäluettavia sähkömittareita tiedonsiirtohäiriö. Häiriö liittyi laajempaan palvelutoimittajamme tiedonsiirtohäiriöön ja aiheutti noin kymmenelle prosentille sähkömittareistamme ongelmia ja puutteita kulutustietojen siirtymisessä.

Puutteet ovat käytännössä yksittäisiä tunti- tai varttimittaustiedon puutoksia. Puutteita korjataan parhaillaan ja loput puuttuvista tiedoista pyritään palauttamaan huhtikuun alun aikana. Mikäli järjestelmään ei saada palautettua lukematietoja, velvoittavat sähkömarkkinalaki ja mittausasetus verkkoyhtiötä arvioimaan asiakkaan sähkönkulutuksen puuttuvalta ajalta. Kulutus arvioidaan tällöin asiakkaan aikaisemman sähkön käytön sekä käyttöprofiilin perusteella, jotta arvioidut kulutukset vastaisivat mahdollisimman hyvin mitattuja arvoja. Mahdolliset hyvitys- ja korjauslaskurivit tulevat automaattisesti toukokuussa lähetettäville laskuille, mikäli nyt huhtikuussa lähetetyissä laskuissa on ollut mittaustietopuutteita.

Etäluettavat sähkömittarit siirtävät asiakkaiden kulutustiedot matkapuhelinverkkoa pitkin mittaustietojärjestelmään. Mittaustietojärjestelmä kokoaa mittaustiedot ja verkkoyhtiö laskuttaa asiakkaita tietojen perusteella. Etäluettava mittaus perustuu alan lainsäädäntöön. Pori Energia Sähköverkot Oy käsittelee vuorokaudessa noin 17 miljoonaa mittaustietoa.

Lisätietoja antaa Pori Energia Sähköverkot Oy:n asiakaspalvelu, puh. 02 621 2050, asiakaspalvelu@porienergia.fi

Asiakaspalvelu on avoinna:

Ma-to klo 8-16

Pe klo 9-16

 

Julkaistu 5.4.2024