Sähkön pientuotannon siirtomaksut poistuvat 1.6.2024 alkaen

Päivitämme sähkön pientuotannon verkkopalveluiden hinnoittelua 1.6.2024 alkaen. Jatkossa emme enää veloita verkkopalvelumaksuja sähköntuotannon siirrosta jakeluverkkoon alle 1 000 kVA tuotantolaitoksilta. 

Tavoitteenamme on osaltamme olla edistämässä ja mahdollistamassa hajautetun uusiutuvan sähköntuotannon kehitystä ja mahdollisuuksia verkkoalueellamme. Tuotantopaikkojen määrä verkkoalueellamme on yli nelinkertaistunut vuoteen 2020 verrattuna ja kehitys jatkuu vahvana.

Tästä hinnanmuutoksesta huolimatta sähköntuottajalla tulee aina olla voimassa olevat sähkösopimukset niin sähköntuotannon kuin -kulutuksenkin osalta. Sähkönkulutuksen verkkopalvelumaksuihin tällä muutoksella ei ole vaikutusta.

Uusi päivitetty hinnasto verkkosivuiltamme www.porienergia.fi/siirtohinnat.

Suoritamme myös kesän 2024 aikana vuositarkastukset edeltäviltä vuosilta veloitettuihin pientuotannon verkkopalvelumaksuihin. Sähkön pientuotannolta veloitettu siirtomaksu ei saa Valtioneuvoston asetuksen 65/2009 mukaisesti ylittää keskimäärin 0,07 senttiä kilowattitunnilta vuodessa arvonlisäverottomana hintana laskettuna. Asiakkaan ei tarvitse tehdä toimenpiteitä asian suhteen vaan suoritamme mahdollisen hyvityksen automaattisesti laskutuksessa erillisenä hyvitysrivinä kesän aikana. Hyvitettävät maksut ovat pieniä, keskimäärin noin kymmenen senttiä asiakasta kohden ja johtuvat laskutuksen arvonlisäverollisten yksikköhintojen pyöristyksistä. Mahdollisia lisäveloituksia emme tee.