Pori Energia Sähköverkot investoi verkon toimitusvarmuuteen

 

 Pori Energia Sähköverkot investoi sähkönjakeluverkon toimitusvarmuuteen

 

Pori Energia Sähköverkot vastaa sähkönjakelusta Porin alueella. Noin 54 500 asiakastamme luottaa meihin ja haluammekin olla heille varma kumppani. Hyvän toimitusvarmuuden takaamiseksi seuraamme aktiivisesti alue- ja jakeluverkkomme tilaa ja kapasiteetin riittävyyttä kaikissa tilanteissa. Haluamme varmistaa, että pystymme turvaamaan asiakkaillemme sähkönsaannin vuoden jokaisena päivänä.

 

Maakaapelointi kasvattaa toimitusvarmuutta

Jotta toimitusvarmuutemme säilyy erinomaisella tasolla, huollamme ja uudistamme olemassa olevaa sähköverkkoamme ja lisäämme suunnitelmallisesti maakaapelointia ja verkostoautomaatiota eri puolille jakelualuettamme. Maakaapeloinnin ansiosta verkkomme on aiempaa säävarmempi. Ammattitaitoinen henkilökuntamme pitää huolen siitä, että Pori Energian asiakkaat saavat luotettavasti sähköä kiinteistöihinsä.

 

Hyvelä-Hevosluoto hyvässä mallissa

Tällä hetkellä käynnissä olevat rakennuskohteet löytyvät verkkosivuiltamme ”Sähkönjakeluverkon kunnostustöiden työmaakartta 2024”.  Yksi tämän hetken suurimpia työmaita sijaitsee Hyvelä-Hevosluoto-välillä, jossa uudistamme 110kV:n alueverkkoa. Investoinnin avulla 110 kV:n alueverkkoa pystytään käyttämään jatkossa entistä tehokkaammin ja verkon siirtokapasiteetti paranee. Kyseisessä projektissa asennetaan noin 2 x 3,5 kilometrin verran uutta 110 kV johtoa. Hyvelä-Hevosluoto 110 kV:n rakennusprojekti on loppusuoralla, parhaillaan asennetaan viimeistä pylvästä. Rakennusajankohdaksi talvi ei ole parhain, mutta tällä rakentamisen ajankohdalla mahdollistetaan, että kesällä alueella päästään viljelemään ja pelaamaan golfia.

 

Jussi Järvinen, kehityspäällikkö