WattiVahti ongelmat mittaustietojen toimitusviiveestä johtuen

Sähkömittareiden etäluenta on ollut kattavasti käytössä verkkoalueellamme vuodesta 2012. Silloin sähkön tuntimittaustiedot tulivat asiakkaidemme saataville noin vuorokauden viiveellä WattiVahti sovelluksemme kautta. Etäluenta on toiminut luotettavasti ilman suurempia häiriöitä jo toistakymmentä vuotta. 

Vuoden 2024 maaliskuussa ja nyt uudemman kerran toukokuussa meillä on ollut vaikutukseltaan suuret vikatilanteet luentapalvelussa. Siitä syystä emme ole saaneet tuotua mittaustietoja normaalissa ajassa myöskään WattiVahtiin. Vian korjauksen kesto on ollut liian pitkä, ja tästä on aiheutunut meille lisätyötä ja asiakkaillemme mielipahaa. 

Olemme käynnistäneet toimenpiteitä järjestelmien vikatilanteiden nopeampaan havaitsemiseen, viestintään ja vikatilanteista toipumiseen. Viime vuonna käynnistyi myös projekti sähkömittareiden ja etäluentajärjestelmän uusimiseksi. Tämän projektin pilottiasennukset tullaan tekemään loppuvuodesta 2024 ja mittarivaihdot kokonaisuudessaan vuosina 2025-2026.

Pahoittelemme mittaustietojen toimituksessa esiintyviä viiveitä ja WattiVahti huoltokatkoja. Teemme kaikkemme, jotta tilanne normalisoituisi ja pysyisi jatkossa hyvänä.