Kaukolämpöön liittyminen

asiakastarina: öljylämmityksestä kaukolämpöön


Stenbergin huushollissa haluttiin siirtyä pois öljylämmityksestä. Siinä auttoi valtion tuki ja Pori Energia sujuva palvelu. Miten liittymisprojekti meni ja miten palvelu pelaa?

 

Lue lisää

 

Kaukolämmön saatavuus

Jokaisen kiinteistön liittymismahdollisuus tarkastetaan erikseen, riippuen kiinteistön tarvitsemasta tilaustehosta ja etäisyydestä olemassa olevaan kaukolämpöverkkoon. 

 

Katso kaukolämpöverkkomme sijainti

Kaukolämpöön liittymisen muistilista

  • Pyydä tarjous
  • Suunnittelu
  • Liittymissopimuksen teko
  • Kaukolämpöliittymän rakentaminen
  • Lämmönjakokeskuksen liittäminen
  • Hyödynnä kotitalousvähennys
  • Käyttöönotto- ja lopputarkastus
  • Laskutus
  • Kaukolämpöön liittymisen ohjeet

Pyydä tarjous kaukolämmöstä - täytä lomake tai ota yhteyttä myyntiimme

Kätevimmin pyydät tarjousta meiltä täyttämällä sähköisen lomakkeen. Siinä kysytään tiedot kiinteistöstänne sekä yhteystiedot. Myyntimme on sinuun yhteydessä kolmen arkipäivän kuluessa.

 

Täytä laskurin tiedot ja
lähetä tarjouspyyntö


Hinnoittelu ja hinnastot

Myynti

Myynti-insinööri

Hanna Grönroos

puh. 044 701 2173

myynti.energiapalvelut@porienergia.fi

Tietoja kaukolämpöön liittymisestä

Suunnittelu

Kaukolämpöliittymästä tulee laatia kaukolämpösuunnitelma. Pori Energian tarjoama vaivaton avaimet käteen –kaukolämpöpaketti sisältää suunnitelman. Suunnitelmat voi laatia myös LVI-suunnittelija tai putkiurakoitsija urakkaan sisältyen.

 

LVI-suunnittelija tekee kiinteistöön lämmitystarvekartoituksen. Kiinteistön kaukolämpösuunnitelma sisältää asemapiirroksen, lämmönjakokeskuksen sijoituskuvan sekä lämmönjakokeskuksen kytkentäkaavion mitoitustaulukkoineen.

 

Liittymissopimus

Asiakas ja Pori Energia tekevät liittymäsopimuksen, joka perustuu tehtyihin suunnitelmiin. Sopimuksessa sovitaan tilausteho, liittymismaksu ja lämmön toimituksen aloittamisajankohta.

 

Kaukolämpöliittymän rakentaminen

Kaukolämpöverkostomme liittymismaksuun sisältyy liittymisputken rakentaminen kaukolämpöverkosta rakennuksen lähimmän ulkoseinän sisäpinnalle, jonne asennamme mittauslaitteet.

 

Toimitusrajana on kaukolämmön mittauskeskus. Putki ja mittauslaitteet ovat Pori Energian omistuksessa. Uudisrakennuskohteissa toimitamme liittymisputken nousukulman, jonka asennat antamiemme ohjeiden mukaisesti paikoilleen kaukolämmön sisääntulopaikkaan perustustöiden yhteydessä. Lämmitysjärjestelmää vaihdettaessa kaukolämpöelementti tuodaan sisälle kiinteistöön sovitulla tavalla.

 

Kaukolämmön liittymisputki rakennetaan myöhemmin ja liitetään nousukulmaelementtiin. Mittauskeskus rakennetaan nousukulman jälkeen.

 

Rakennamme kiinteistösi lämmönjakohuoneeseen kaukolämmön mittauskeskuksen ja asennamme lämpöenergiamittarin paikalleen ennen lämmön toimituksen aloittamista. LVI-urakoitsijasi asentaa kaukolämpölaitteet kotiisi ja kytkee ne Pori Energian mittauskeskukseen. Kaukolämpölaitteiden asennus sisältyy avaimet käteen -palveluun.

 

Hyödynnä kotitalousvähennys verotuksessa

Vaihtaessasi nykyisen lämmitysjärjestelmäsi taloudellisempaan kaukolämpöön, sinulla on mahdollisuus saada muutokseen liittyvistä töistä kotitalousvähennystä verotuksessa.

 

Vähennyksessä otetaan huomioon urakoitsijan työn osuus, mutta ei laitteiston eikä tarvikkeiden kustannuksia. Tarkemmat ohjeet löydät: www.vero.fi.

 

Käyttöönottotarkastus ja lopputarkastus

Ennen käyttöönottoa LVI-urakoitsijasi tilaa Pori Energialta käyttöönottotarkastuksen. Laitteisto voidaan ottaa käyttöön vasta tarkastuksen jälkeen.

 

Viimeistelyjen ja tarvittavien muutostöiden jälkeen LVI-urakoitsijasi tilaa Pori Energian suorittamaan lämmönjakokeskuksen lopputarkastuksen. Avaimet käteen -paketissamme Pori Energia toimii LVI-urakoitsijana.

 

Laskutus

Liittymismaksu laskutetaan kahdessa erässä, 1. osa tilauksen yhteydessä ja 2. osa kun liittymän rakentaminen on valmis. Kun liittymä on valmis ja mittari kytketty, annamme sinulle perusteellisen käyttöopastuksen. Lämmön laskutus tapahtuu kuukausittain.

 

LIITTYMISLOMAKE

Kun päätös kaukolämpöön liittymisestä on tehty, täytetään oheinen lomake.

(sähköisesti täytettävä PDF-lomake)

 

Kaukolämmön liittymislomake

JÄTÄ TARJOUSPYYNTÖ LASKURILLA

Voit selvittää erilaisten kiinteistöjen kaukolämpöön liittämisen kulut, sekä vertailla kuluja eri lämmitysmuotojen välillä.

Täyttämällä laskurin tiedot ja jättämällä yhteystietosi laskurin toiselle sivulle, voit lähettää meille suoraan tarjouspyynnön.