Parempaa elämää
Parempi elämä on sujuvaa arkea kotona ja työssä. Se on sitä, että huomista ajatellessa, voi tuntea toiveikkuutta. Parempaa elämää voidaan tehdä vain yhdessä ja meitä kaikkia varten, siksi sen rakentaminen tapahtuu luontoa kunnioittaen ja vaalien.
Tarjoamme luonnostaan parempaa lämpöä ja virtaa ihmisten ja yritysten arkeen. Olemme mukana pienissä ja suurissa hetkissä, näistä hetkistä muodostuu parempi elämä.
Video: Pori Energian lahjoitus Porin Iceheartsille
Pori Energia VALON Pori pääyhteistyökumppani
VALON Pori tuo valoa ja parempaa elämää on porilaisten iloksi 20.12.2021-4.1.2021. Pori Energia on valaisutapahtuman pääyhteistyökumppani.
Tuotantomme on 75 % hiilineutraalia - vuoden 2023 aikana 90 %
Pori Energian oma energiantuotanto perustuu pääosin sähkön ja lämmön yhteistuotantoon. Tuotantomme on jo tällä hetkellä 75 prosenttisesti hiilidioksidivapaata ja jo päätetyillä toimenpiteillä tuotantomme tulee olemaan vuoden 2023 aikana tuotantomme on 90 prosenttisesti hiilidioksidivapaata. Otamme kaikessa toiminnassamme huomioon vaikutukset ympäröivään luontoon ja kehitämme ympäristöhaittoja vähentäviä toimenpiteitä jatkuvan parantamisen periaatteella.
Tuotantomme polttoainejakauma >
Olemme lukuisin eri tavoin mukana porilaisten ja satakuntalaisten arjessa
Kehitämme toimintaamme Satakunnan merkittävänä vaikuttajana
Pori Energialla on oman maakunnan uusiutuviin luonnonvaroihin perustuva energiatuotanto. Pori Energia tarjoaa työtä suoraan yli 200 henkilölle ja välillisesti vielä paljon useammalle.
Pori Energia työllistää useita kymmeniä kesätyöntekijöitä joka vuosi. Teemme oppilaitosyhteistyötä paikallisten oppilaitosten kanssa.
Katso tiedot harjoittelupaikoista ja opinnäytetöistä >
Tuemme joka vuosi merkittävillä summilla alueellista urheilu- ja kulttuurielämää monella eri sarjatasolla ja monissa eri tapahtumissa. Lisäksi olemme tukeneet joka vuosi myös erillisellä lahjoituksella lasten ja nuorten hyvinvointia edistäviä yhdistyksiä tai hankkeita.
Sähkösiirto
Yli
53 000
asiakasta
Porilaisista
yli
50%
asuu kaukolämmitetyssä
kodissa
Maksoimme yhteisöveroa
1 258 517 €
vuonna 2021
Sponsorointi
& hyväntekeväisyys
83 000 €
vuonna 2021
Henkilöstö
162
03/2022
Kesätyöntekijöitä
39 henkeä
vuonna 2021
Uteliaasti kohti uutta
Mietimme jatkuvasti miten voimme tuottaa ja jaella energiaa luontoystävällisemmin ja entistäkin luotettavammin. Lue hankkeistamme ja tuotteistamme lisää.
GEOLÄMMÖN TUTKIMUSHANKE: KAUPUNKILÄMPÖ
Pori Energia on mukana 14 muun energiayhtiön mukana geolämmön tutkimushankkeessa. Hankkeen tavoitteena on kehittää Suomen olosuhteisiin sopivaa poraustekniikkaa ja samalla keinoja, joilla syvästä geolämpökaivosta saatavaa lämpöä pystytään hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti osana kaukolämmön tuotantoa.
Laskelmien mukaan noin seitsemän kilometrin syvyydessä on riittävän lämmintä, jotta geolämmöstä saadaan merkittävä uusi kaukolämmön lähde. Kaukolämpöverkkoon voidaan lämmintä vettä tuottaa monella eri tuotantomuodolla. Kaukolämpöasiakkaalle geolämpö on kiinnostava ja huoleton lisä valikoimaan, sillä asiakas pääsee hyödyntämään maaperän lämpöä ilman teknisiä muutoksia lämmönjakohuoneessa.
Geolämmön etuja ovat mm. sen päästöttömyys, uusiutuvuus, säädettävyys ja vuodenaikariippumattomuus. Se ei aiheuta kuljetuskustannuksia ja sille on valmis asiakaskunta laajojen kaukolämpöverkkojen kaupungeissa.
ISOSANNAN VANHAN SÄHKÖASEMAN UUSIMINEN
Pori Energia Sähköverkot Oy uudistaa Isosannan sähköaseman, joka on tulossa nykyisen käyttöikänsä päähän. Vuonna 1939 rakennetun sähköaseman nykyiset laitteet uusitaan kokonaisuudessaan.
- Rakennuksen ensimmäinen saneeraus on tehty 1970-luvun alussa, ja sähköasemien komponentit pitää uusia noin 40–50 vuoden välein. Nyt olemme taas siinä tilanteessa, että edessä on isompi saneeraus. Se tuo rakennukselle käyttöikää noin 40–50 vuotta lisää ja parantaa sähköverkon toimintavarmuutta kehittyvän kaupungin tarpeisiin, kertoo Pori Energia Sähköverkot Oy:n projektipäällikkö Jussi Vartama.
Isosannan sähköaseman saneeraus aloitettiin helmikuussa 2021. Saneerauksen on määrä valmistua lokakuuhun 2022 mennessä. Kokonaisuudessaan investoinnin arvo on noin 4,5 miljoona euroa.