Parempaa elämää

Kuvituskuva: mies sillalla sähköskuutin kanssa

Parempi elämä on sujuvaa arkea kotona ja työssä. Se on sitä, että huomista ajatellessa, voi tuntea toiveikkuutta. Parempaa elämää voidaan tehdä vain yhdessä ja meitä kaikkia varten, siksi sen rakentaminen tapahtuu luontoa kunnioittaen ja vaalien.

Tarjoamme luonnostaan parempaa lämpöä ja virtaa ihmisten ja yritysten arkeen. Olemme mukana pienissä ja suurissa hetkissä, näistä hetkistä muodostuu parempi elämä.

 

Tuotantomme on 75 % hiilineutraalia - vuoden 2023 aikana 90 %

 

Pori Energian oma energiantuotanto perustuu pääosin sähkön ja lämmön yhteistuotantoon. Tuotantomme on jo tällä hetkellä 75 prosenttisesti hiilidioksidivapaata ja jo päätetyillä toimenpiteillä tuotantomme tulee olemaan vuoden 2023 aikana tuotantomme on 90 prosenttisesti hiilidioksidivapaata. Otamme kaikessa toiminnassamme huomioon vaikutukset ympäröivään luontoon ja kehitämme ympäristöhaittoja vähentäviä toimenpiteitä jatkuvan parantamisen periaatteella.

 

Lue lisää tuotannostamme >

 

Tuotantomme polttoainejakauma >

 

 

Kuvituskuva, tuotantomme 90% hiilineutraali vuoden 2023 aikana

Olemme lukuisin eri tavoin mukana porilaisten ja satakuntalaisten arjessa

Kehitämme toimintaamme Satakunnan merkittävänä vaikuttajana

Pori Energialla on oman maakunnan uusiutuviin luonnonvaroihin perustuva energiatuotanto. Pori Energia tarjoaa työtä suoraan yli 200 henkilölle ja välillisesti vielä paljon useammalle.

 

Katso avoimet työpaikat >

 

Pori Energia työllistää useita kymmeniä kesätyöntekijöitä joka vuosi. Teemme oppilaitosyhteistyötä paikallisten oppilaitosten kanssa. 

 

Katso tiedot harjoittelupaikoista ja opinnäytetöistä >

 

Tuemme joka vuosi merkittävillä summilla alueellista urheilu- ja kulttuurielämää monella eri sarjatasolla ja monissa eri tapahtumissa. Lisäksi olemme tukeneet joka vuosi myös erillisellä lahjoituksella lasten ja nuorten hyvinvointia edistäviä yhdistyksiä tai hankkeita.

 

Lue lisää sponsorituesta >

Kuvituskuva, perhe keittiössä

Sähkösiirto

Yli

50 000

asiakasta

Porilaisista

yli

50%

asuu kaukolämmitetyssä
kodissa

Maksoimme yhteisöveroa

454 200 €

vuonna 2020

Sponsorointi
& hyväntekeväisyys

60 000 €

vuonna 2020

Henkilöstö

203

Kesätyöntekijöitä &
harjoittelijoita

56 henkeä

vuonna 2020

Kuvituskuva: nuoret istuvat Kallon kallioilla

Uteliaasti kohti uutta

Mietimme jatkuvasti miten voimme tuottaa ja jaella energiaa luontoystävällisemmin ja entistäkin luotettavammin. Lue hankkeistamme ja tuotteistamme lisää.

Työmaakuva

GEOLÄMMÖN TUTKIMUSHANKE: KAUPUNKILÄMPÖ

Pori Energia on mukana 14 muun energiayhtiön mukana geolämmön tutkimushankkeessa. Hankkeen tavoitteena on kehittää Suomen olosuhteisiin sopivaa poraustekniikkaa ja samalla keinoja, joilla syvästä geolämpökaivosta saatavaa lämpöä pystytään hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti osana kaukolämmön tuotantoa.

Laskelmien mukaan noin seitsemän kilometrin syvyydessä on riittävän lämmintä, jotta geolämmöstä saadaan merkittävä uusi kaukolämmön lähde. Kaukolämpöverkkoon voidaan lämmintä vettä tuottaa monella eri tuotantomuodolla. Kaukolämpöasiakkaalle geolämpö on kiinnostava ja huoleton lisä valikoimaan, sillä asiakas pääsee hyödyntämään maaperän lämpöä ilman teknisiä muutoksia lämmönjakohuoneessa.

Geolämmön etuja ovat mm. sen päästöttömyys, uusiutuvuus, säädettävyys ja vuodenaikariippumattomuus. Se ei aiheuta kuljetuskustannuksia ja sille on valmis asiakaskunta laajojen kaukolämpöverkkojen kaupungeissa.

 

Lue lisää >

ISOSANNAN VANHAN SÄHKÖASEMAN UUSIMINEN

Pori Energia Sähköverkot Oy uudistaa Isosannan sähköaseman, joka on tulossa nykyisen käyttöikänsä päähän. Vuonna 1939 rakennetun sähköaseman nykyiset laitteet uusitaan kokonaisuudessaan.

- Rakennuksen ensimmäinen saneeraus on tehty 1970-luvun alussa, ja sähköasemien komponentit pitää uusia noin 40–50 vuoden välein. Nyt olemme taas siinä tilanteessa, että edessä on isompi saneeraus. Se tuo rakennukselle käyttöikää noin 40–50 vuotta lisää ja parantaa sähköverkon toimintavarmuutta kehittyvän kaupungin tarpeisiin, kertoo Pori Energia Sähköverkot Oy:n projektipäällikkö Jussi Vartama.

Isosannan sähköaseman saneeraus aloitettiin helmikuussa 2021. Saneerauksen on määrä valmistua lokakuuhun 2022 mennessä. Kokonaisuudessaan investoinnin arvo on noin 4,5 miljoona euroa.

Lue lisää >