2024

Uutiset


25.6.2024

Pori Energia mukana SuomiAreenassa – kesän superviikko käynnissä 25.-28.6.2024

Pori Energia on jälleen mukana kesän 2024 SuomiAreenassa. Voit tulla tapaamaan meitä kansalaistorille 25.–28.6. Tule tutustumaan palveluihimme ja osallistu sähköpyörän arvontaan!


21.5.2024

WattiVahti ongelmat mittaustietojen toimitusviiveestä johtuen

Vuoden 2024 maaliskuussa ja nyt uudemman kerran toukokuussa meillä on ollut vaikutukseltaan suuret vikatilanteet luentapalvelussa. Siitä syystä emme ole saaneet tuotua mittaustietoja normaalissa ajassa myöskään WattiVahtiin. Vian korjauksen kesto on ollut liian pitkä, ja tästä on aiheutunut meille lisätyötä ja asiakkaillemme mielipahaa. Olemme käynnistäneet toimenpiteitä järjestelmien vikatilanteiden nopeampaan havaitsemiseen, viestintään ja vikatilanteista toipumiseen.


3.5.2024

Pori Energia-konsernin henkilöstö- ja vastuullisuusjohtajaksi Eeva Suutari

Pori Energia-konsernin henkilöstö- ja vastuullisuusjohtajaksi nimitetään 3.5.2024 alkaen Eeva Suutari. Hänen vastuualueelleen kuuluvat henkilöstöhallinto, vastuullisuus, markkinointi ja viestintä sekä hallinnolliset palvelut.


3.5.2024

Sähkön pientuotannon siirtomaksut poistuvat 1.6.2024 alkaen

Päivitämme sähkön pientuotannon verkkopalveluiden hinnoittelua 1.6.2024 alkaen. Jatkossa emme enää veloita verkkopalvelumaksuja sähköntuotannon siirrosta jakeluverkkoon alle 1 000 kVA tuotantolaitoksilta. Tavoitteenamme on osaltamme olla edistämässä ja mahdollistamassa hajautetun uusiutuvan sähköntuotannon kehitystä ja mahdollisuuksia verkkoalueellamme. Tuotantopaikkojen määrä verkkoalueellamme on yli nelinkertaistunut vuoteen 2020 verrattuna ja kehitys jatkuu vahvana.


5.4.2024

Maaliskuun sähkön mittaustietojen lukemisessa viiveitä pienellä osalla asiakkaita

Pori Energia Sähköverkot Oy:n sähkönmittauksessa havaittiin maaliskuussa osassa etäluettavia sähkömittareita tiedonsiirtohäiriö. Häiriö liittyi laajempaan palvelutoimittajamme tiedonsiirtohäiriöön ja aiheutti noin kymmenelle prosentille sähkömittareistamme ongelmia ja puutteita kulutustietojen siirtymisessä.


29.2.2024

Pori Energia kehittää vastuullisuuttaan – vastaa kyselyyn

Pori Energiassa on käynnissä vastuullisen toiminnan kehityshanke. Viime vuoden keväällä määriteltyjen tavoitteiden mukaisesti haluamme olla vihreän siirtymän mahdollistaja. Tämä tarkoittaa sekä omien että asiakkaittemme päästöjen vähentämistä ja kiertotalouden edistämistä. Samalla haluamme panostaa esimerkilliseen asiakaskokemukseen ja vuorovaikutuksen lisäämiseen. Onnistuminen vastuullisuuden teemoissa varmistaa yhtiön kannattavan kasvun pitkälle tulevaisuuteen.


5.1.2024

Sähkön riittävyys on hyvä, Fingrid purkaa valmiustason noston

Perjantaina sähkön kulutus on vähentynyt keskimäärin noin 800 MW. Sähkön riittävyys on ollut hyvä ja sähköjärjestelmän tilanne normaali.


5.1.2024

Kiristyneestä tehotilanteesta huolimatta sähkön riittävyys hyvä

Fingrid nosti eilen valmiutta sähkön kulutuksen ollessa korkealla tasolla ja kylmän säärintaman jatkuessa. Sähköjärjestelmän tila on vakaa ja sähkön riittävyys on toistaiseksi hyvällä tasolla.


5.1.2024

Fingrid nostaa valmiutta sähkön kiristyneen tehotilanteen vuoksi

Fingrid nostaa valmiuttaan torstai-iltapäivästä 4.1.2024 alkaen toistaiseksi. Tilanne on poikkeuksellinen, pitkittynyt kylmä rintama usean päivän ajan on nostanut sähkön kulutuksen poikkeuksellisen korkeaksi.


18.8.2023

Pori Energia täytti 125-vuotta

Pori Energia viettää 125-vuotis juhlavuottaan


24.3.2023

Pori Energia Sähköverkot saa uuden toimitusjohtajan

Sähköverkkojen johtoon energia-alan konkari Pori Energia sähköverkot Oy on Pori Energia Oy:n tytäryhtiö. Sähköverkot vastaa sähkönjakeluverkosta Porin alueella. Nykyisen toimitusjohtajan Pekka Ohrankämmenen jäädessä eläkkeelle, on yhtiö valinnut hänelle seuraajan. Sähköverkkoyhtiön johtoon on valittu sähkövoimatekniikan diplomi-insinööri Pertti Menonen.


24.3.2023

JBE Service osaksi Tuulia Energy Oy:ta

Tuulia Energy Oy on hankkinut JBE Servicen osakekannan. Nimet kirjoitettiin kauppakirjoihin keskiviikkona 15.3.2023 ja kauppa julkistettiin WIND & RENEWABLE ENERGY messuilla Vaasassa tiistaina 21.3.2023.


24.3.2023

Vuosi 2022 oli Pori Energialle suotuisa

Hyvä tulos mahdollistaa tulevaisuuden investointeja ja yhtiön strategian mukaista kehitystyötä Pori Energian vuosi 2022 on saatu päätökseen myös lukujen osalta. Konsernin liikevaihto kasvoi 124,6 miljoonasta eurosta 135,6 miljoonaan euroon. Liikevoitto puolestaan kasvoi vuoden takaisesta 27,9 miljoonasta eurosta 31,7 miljoonaan euroon. Vuoden 2022 tulos ennen tilinpäätöseriä ja veroja oli 28,8 miljoonaa euroa (vuonna 2021 22,1 miljoonaa euroa). Konsernin hyvä tulos kertoo poikkeuksellisesta tilanteesta koko energia-alalla ja Pori Energian osalta turvaa tulevaisuuden investoinnit sekä kehitystyön.


18.1.2023

Energiayhtiöt valmiina pilotoimaan ydinkaukolämpöä

VTT:n ja LUT-yliopiston tekemän selvityksen mukaan suomalaiset energiayhtiöt näkevät hiilineutraalin ydinkaukolämmön vaihtoehtona kaupunkien sähkölämmitykselle lähitulevaisuudessa. Yhtiöt uskovat teknologian kehitystyön avaavan uusia mahdollisuuksia suomalaiselle energiatuotannolle sekä teknologiateollisuudelle ja -viennille.


15.12.2022

Pori Energia lahjoitti 5000 euroa Satakunnan syöpäyhdistyksen lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Syöpyköiden toimintaan

Pori Energia on tehnyt jo pitkään vuosittain joululahjoituksen paikallisten lasten ja nuorten hyvinvointiin. Tämänkin vuoden kohde valikoitui porilaisten antamien ehdotusten perusteella. Lahjoituksella mahdollistetaan lapsipotilaiden infektioturvallista toimintaa sairaalan ulkopuolella.


9.12.2022

Älä käytä lämmintä vettä sähkökatkon aikana kaukolämpökiinteistössä

Asukkaan tulee muistaa, että sähkökatkon aikana ei saa käyttää lämmintä vettä. Kylmää vettä saa ottaa, jos sitä tulee, lämmintä vettä ei. Suomessa varaudutaan tulevana talvena sähköpulan mahdollisuuteen. Sähköpulan viimeisenä keinona ovat noin kaksi tuntia kestävät alueelliset kiertävät sähkökatkot. Kaukolämmiteisissä kiinteistössä kaukolämpöverkon avulla lämmitetään kiinteistö ja kiinteistössä käytettävä lämmin käyttövesi. Sähkökatkot vaikuttavat myös kaukolämmitteisiin kiinteistöihin niin lämmityksen kuin lämpimän käyttöveden osalta. Haluamme omalta osaltamme kertoa riskeistä, jotta mahdollisilta henkilö- ja taloudellisilta vahingoilta vältytään.


9.12.2022

Mehiläinen on tehnyt Suomen ensimmäiset lämmön alkuperätakuukaupat

Mehiläinen on tehnyt Pori Energia Oy:n kanssa sopimuksen lämmön alkuperätakuiden ostamisesta. Sopimus kattaa Mehiläinen-konsernin kaukolämmön ostoenergian vuosille 2022 ja 2023. Mehiläinen on ensimmäinen lämmön käyttäjä Suomessa, joka on rekisteröitynyt Energiaviraston alkuperärekisteriin. Lisäksi yhtiö on tehnyt sopimuksen alkuperätakuiden hankkimisesta suoraan energiantuottajalta.


2.12.2022

Pori Energian osaomistama Suomen Hyötytuuli investoi toistaiseksi suurimpaan tuulipuistoonsa Siikajoelle

Suomen Hyötytuuli rakentaa 38 voimalan tuulipuiston Siikajoelle Pohjois-Pohjanmaalle. Investointi on arvoltaan noin 330 miljoonaa euroa. Hanke on toistaiseksi yrityksen suurin tuulipuisto ja nostaa Suomen Hyötytuulen vuosituotannon yli 1900 gigawattitunnin.


1.12.2022

Katso kuvaparit, miten Isosannan vuonna 1939 rakennettu sähköasema saneerattiin

Isosannan sähköaseman saneerauksessa rakennuksen sisätilat ja laitteisto uusittiin. Rakennuksen ulkokuori saneerattiin myös muistuttamaan alkuperäistä muotoaan.


17.11.2022

Pori Energia mukana pikaluistelija Laura Kiviojan matkassa kohti olympialaisia.

Nuoresta iästään huolimatta Lauralla on pitkä historia lajin parissa. Hänet palkittiin Satakunnan Urheilugaalassa vuonna 2020 nuorena lupaavana urheilijana. Yhteistyösopimuksen myötä olemme mukana mahdollistamassa matkaa kohtia hänen unelmiaan. Ottamalla seurantaan Pori Energian ja Lauran somekanavat pääset seuraamaan hänen arkeaan luistelun parissa


10.11.2022

Katso tallenne - Tietoa talven mahdollisesta sähköpulasta

Pori Energia järjestää kaikille avoimen infotilaisuuden, jossa energia-asiantuntijat kertovat luotettavaa tietoa mahdollisesta sähköpulasta, sen seurauksista ja siihen varautumisesta.


26.10.2022

Maailman tiettävästi ensimmäisen lämmitys- ja viilennysenergian varaston asennustyöt alkoivat

Energiavaraston avulla energiaa voidaan varastoida pienemmän kulutuksen aikana ja käyttää myöhemmin kulutuspiikin tasaamiseen.


25.10.2022

Selvitys: Kaukolämpöjärjestelmä on avain energiasiirtymässä - sen rapistuminen tulisi yhteiskunnalle hyvin kalliiksi

Suomalainen kaukolämpöjärjestelmä osoittautuu AFRYn tuoreen selvityksen mukaan yhteiskunnan kannalta halvimmaksi ja tehokkaimmaksi keinoksi yhdistää erilaisia energiavirtoja ja edistää siirtymistä hiilineutraaliin yhteiskuntaan kaupunkien lämmityksessä. Vaihtelevan sähköntuotannon lisääntymisen aiheuttamat haasteet voidaan sektorikytkennän mahdollistavalla kaukolämmöllä ylittää tavoin, joihin ei muiden lämmitysjärjestelmien kautta päästä. Kaukolämpöjärjestelmän roolin pienentyminen tietoisen politiikan ja kilpailua vääristävien tukimuotojen seurauksena puolestaan tulisi kalliiksi yhteiskunnalle ja kuluttajille.


25.10.2022

Kaukolämmön käyttökeskeytys 26.10. ja 27.10. Gallen-Kallelankadulla

Kaukolämmön käyttökeskeytys keskiviikkona 26.10.2022 ja torstaina 27.10. Gallen-Kallelankadulla Keskiviikon 26.10. käyttökeskeytyksen pituudeksi arvioidaan Gallen-Kallelankatu 20 A ja B osalta 12 tuntia ja Gallen-Kallelankatu 18 osalta 4 tuntia. Torstain 27.10. keskeytys koskee vain Gallen-Kallelankatu 18:ta, keskeytys alkaa klo 8 ja sen pituudeksi arvioidaan 12 tuntia.


24.10.2022

Mittauskeskus, joka vastaa tulevaisuuden sähkökäytön tarpeisiin

Pori Energian asentamat modernit mittauskeskukset vastaavat kattavasti nykyaikaisen sähkönkäytön tarpeisiin, sillä ne mahdollistavat uusimman teknologian käytön asumisessa ja liikkumisessa. Keskuksissa on esimerkiksi valmiudet sähköauton latausyksikön liittämiselle ja sähkönkulutusta ohjaavan kuormanhallintalaitteiston asentamiselle


6.10.2022

Porin Linjat valitsi avaimet käteen palvelun

Porin Linjat on kuljettanut porilaisia turvallisesti määränpäähänsä jo vuosikymmenten ajan. Paikallisliikenneyhtiön varikko ja toimisto ovat sen sijaan – jo vuosikymmenten ajan – sijainneet Tikkulan kaupunginosassa. Vuonna 1981 valmistuneen varikon ja toimiston kaukolämmityslaitteisto alkoi olla uusinnan tarpeessa. Yhtiö luotti uuden laitteiston valinnassa Pori Energian osaamiseen. 


5.10.2022

Neuvottele maksujoustosta hyvissä ajoin

Sähkön hinta on noussut yhteiskunnallisen keskustelun keskiöön ja mediassa kirjoitetaan enenevässä määrin kasvavista sähkölaskuista. Mikäli iso sähkölasku yllättää ja aiheuttaa rahatilanteeseen kiristystä, niin maksusuunnitelman laatiminen on tärkein toimenpide. Asiakaspalvelu ottaa aina huomioon asiakkaan kokonaisvelkatilanteen ja suunnittelee maksujärjestelyt sen mukaisesti. Maksujärjestelyillä voidaan tarkastella tilannetta kuukausia eteenpäin.


3.10.2022

Kysymyksiä ja vastauksia sähköpulasta

Keskeiset yleiset viestit koskien sähköpulaa.


14.9.2022

Pori Energia Sähköverkot laskee verkkopalvelumaksuja

Pori Energia Sähköverkot Oy alentaa verkkopalvelumaksujaan 1.11.2022. Muutoksen vaikutus laskun verottomaan loppusummaan on keskimäärin 7,3 prosenttia. Nyt tehtävä alennus kohdistuu verkkopalvelumaksujen siirtomaksuihin.


14.9.2022

Kaukolämmön hintaan maltillinen korotus

Pori Energia Oy korottaa kaukolämmön hintoja 1.1.2023 alkaen arviolta noin 5 prosenttia.


20.7.2022

Porissa tarkastetaan voimalinjoja helikopterilennoin keskiviikkona 20.7.2022

Pori Energia Sähköverkot Oy tarkastaa keskiviikkona 20.7.2022 sähkölinjoja Porissa helikopterilennoin. Helikopterista käsin kuvataan noin 100 kilometriä 110 kilovoltin linjoja Porin keskustassa ja taajama-alueilla ja noin viisi kilometriä 20 kilovoltin linjoja saaristoalueilla. Helikopteri lentää normaalia matalammalla voimalinjojen päällä.


15.7.2022

Kaukojäähdytyksellä voidaan viilentää asuntoja, liikekiinteistöjä tai sairaaloita - katso video

Pori Energiaa rakentaa parempaa elämää monilla hankkeilla, jotka luovat entistä toimintavarmemman sekä viihtyisämmän ympäristön niin asiakkaillemme kuin muille Porin alueen kuluttajille. Videolla Pori Energian teknologia-asiantuntija Rudi Dieter kertoo kaukojäähdytyksestä ja rakenteilla olevasta tiettävästi maailman ensimmäisestä yhdistetystä lämmitys- ja viilennysenergiavarastosta.


12.7.2022

Pori Energia SuomiAreenan keskusteluissa mukana ma 11.7.2022 - katso kuvat ja videot

Pori Energia oli maanantaina 11.7.2022 mukana kahdessa SuomiAreenan keskustelussa ja lisäsi kansalaistorilla. Kansalaistorilla olemme koko viikon, tervetuloa juttelemaan ja täyttämään kysely messupisteellä tai verkkosivuiltamme täältä - kyselyyn vastanneiden kesken arvomme Helkaman sähköpyörän.